فایل ورد قابل ویرایش
تجزيه وتحليل مشکلات کارمند يابي – گزينش و انتصاب
توضیحی مختصر از مقاله :
فرايند کارمند يابي
کارمند يابي يک فرايند واسطه اي است ؛ يعني طي اين فرايند کساني که جوياي کارند ( متقاضيان کار ) و کساني که خواهان نيروي کارند ( استخدام کنندگان ) براي نخستين بار با يکديگر روبرو مي شوند تا طي فرايند بعدي (انتخاب و گزينش ) ، توانايي واقعي آنها براي احراز شغل و ورود به سازمان تعيين گردد .فرايند کارمند يابي در سازمان بايد به گونه اي باشد که تعداد زيادي از داوطلبان واجد الشرايط ، متقاضي شغل شوند .بديهي است هر قدر تعداد متقاضيان شغل بيشتر باشد ، سازمان حق انتخاب بيشتري خواهد داشت ، ولي البته اين فرايند هنگامي موثر است که نه تنها افراد واجد الشرايط جذب سازمان شوند ، بلکه کساني که فاقد صلاحيت هستند نيز در همان ابتدا پي به اين امر ببرند و داوطلب شغل نشوند . اين دو شرط ، يعني جذب افراد واجد الشرايط و از دور خارج کردن افراد فاقد شرايط ،هزينه هاي کارمند يابي را به حداقل خواهد رساند .
عوامل موثر در کارمند يابي :
گفته شد که منظور از کارمند يابي شناسايي و انتخاب بهترين و شايسته ترين افراد براي استخدام است . ولي بايد توجه داشت که سازمان هميشه در نيل به اين هدف موفق نيست در اينجا به شرح عواملي مي پردازيم که تاثير مهمي در فرايند کارمند يابي دارد و بدون توجه به آنها سازمان در امر کارمند يابي موفق نخواهد بود .
مشکلات کارمند يابي از مراکز آموزشي : مراجعه به مراکز آموزشي به منظور يافتن متقاضي کار ، پر هزينه و بسيار وقت گير است ؛ زيرا احتياج به فراهم کردن مقدمات بسيار و برقراري هماهنگي ميان سازمان و مراکز آموزشي دارد .بدين منظور سازمان بايد دفترچه هاي راهنما و نشرياتي که اطلاعات ضروري مربوط به سازمان را در اختيار مراجعان قرار مي دهد چاپ و آماده کند ، دفتري براي ملاقات و انجام دادن مصاحبه هاي اوليه در نظر بگيرد و صورت جلسه هاي مصاحبه ها و تمام مدارک مربوط به متقاضيان را براي ارزيابي هاي بعدي ، جمع آوري و بايگاني کند . همچنين در مواردي که مسئولان سازمان با فرد برجسته و زبده اي سرو کار دارند براي از دست ندادن موقعيت ، لازم است در اولين فرصت چنين فردي را براي آشنايي بيشتر ، به سازمان دعوت کنند و در صورت لزوم کليه هزينه هاي مربوط به سفر و اقامت وي را تقبل نمايند .
کارمند يابي وظيفه کيست ؟
اينکه وظيفه کارمند يابي براي سازمان بايد بر عهده چه شخص و نهادي گذارده شود ، بستگي به اندازه سازمان دارد در سازمان هاي بزرگ معمولا از موسسات حرفه اي براي کارمند يابي استفاده مي شود . در سازمان هاي با اندازه متوسط کارمند يابي را متخصصان امور پرسنلي انجام مي دهند . در سازمان هاي کوچک نيازي به اداره امور پرسنل يا معاونت نيروي انساني به طور مستقل و جدا از ساير ادارات و معاونت ها نيست و کارمند يابي معمولا به عهده مديران يا سرپرستان دوايري گذاشته مي شود که نياز به کارمند دارند .در هر حال ، بايد توجه داشت که موفقيت در کارمند يابي تا حدود زيادي بستگي به کارمند ياب ، يعني فردي دارد که وظيفه کارمند يابي به او محول شده است ؛ زيرا اغلب ، يکي از دلايل متقاضي براي انتخاب يک سازمان از ميان سازمان هاي ديگر ، شخصيت کارمند ياب و نوع برخوردش با وي بوده است .
دانلود مقاله فرايند کارمند يابي
نظرات شما عزیزان: